top of page

Τα Νέα Μας

  • commonspace

Έναρξη του προγράμματος Horizon Europe Fairville!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του μεγάλου ερευνητικού ευρωπαϊκού έργου FAIRVILLE που χρηματοδοτείται από τοπρόγραμμα HORIZON Europe της ΕΕ, εντάσσεται στις δράσεις Έρευνας καιΚαινοτομίας και συντονίζεται από το ερευνητικό κέντρο CNRS LAVUE τηςΓαλλίας.


Το έργο Fairville (Facing Inequalities and Democratic Challenges through Co-production in Cities) στοχεύει στην καταγραφή και αντιμετώπιση των χωροκοινωνικών και περιβαλλοντικών ανισοτήτων των αστικών και περιαστικών περιοχών. Αυτό θα επιτευχθεί με παρεμβάσεις σε πόλεις ή γειτονιές που αντιμετωπίζουν εντοπισμένες αδικίες και ανισότητες. Δουλεύοντας μέσα από 8 εργαστήρια - στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, το έργο θέτει ως στόχο να αναπτυχθούν πολιτικές δράσεις μαζί με τους κατοίκους των περιοχών για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων.


Η ιδέα ότι οι αστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πολιτικές δεν θαπρέπει να γίνονται "για" τους/τις κατοίκους αλλά "μαζί" τους είναι το κέντροτου έργου. Ο κοινωνικός, οικονομικός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμόςείναι πιθανός μόνο μέσα από τέτοιες ουσιαστικά δημοκρατικές πολιτικές.


Η πρώτη συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίουστη Ναντέρ της Γαλλίας. Μαζί με τους εταίρους μας καθορίσαμε τα επόμεναβήματα του έργου για τα οποία θα σας ενημερώσουμε σύντομα.


Προς το παρόν, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την σελίδα του Fairville ,να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter) και να μας ακολουθήσετεστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:


Πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους εταίρους μας: CNRS, Aix-Marseille Université, Knowledge & Innovation, Etats Généraux de l'Eau à Bruxelles, The Bartlett Development Planning Unit UCL, Just Space, Ulb Université Libre Bruxelles, Frontal, University της Γαλλίας.rg, UrbaSen, North South Consultants Exchange, Centreville Pourtous, Appuii Coordination, ICLEI World Secretariat, Δήμος Ixelles, Περιφέρεια Αττικής, Umr Lavue Cnrs, και τη συμβουλευτική επιτροπή (Fatima Idrissi, Jakub Galuszka, Julien Talpin, Mona Fawaz, Catherine Baron).


H ομάδα του Fairville

15 Προβολές
bottom of page