top of page

Τα Νέα Μας

commonspace

Εβδομάδα εκδηλώσεων με θέμα τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του τοπίου, τις ανισότητες στη ζέστη και τον σχεδιασμό του αστικού πρασίνου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Έγινε ενημέρωση: 15 Μαΐ

“Ποια είναι τα συστατικά στοιχεία που κάνουν ένα τοπίο δημοκρατικό; Και για ποι@; Ποια πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά υπόβαθρα ανακαλύπτονται περπατώντας στην ευρύτερη γειτονιά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου; Πως σχετίζεται η δημοκρατία με το αστικό πράσινο και την Κλιματική Ανθεκτικότητα; Πως μπορούν να δημιουργηθούν δημοκρατικοί, ανοιχτοί και βιώσιμοι δημόσιοι χώροι;”


Το Open Landscape Academy συναντά το Urban Heat Watch και το Med_net Working Group τον Μάιο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνδιοργανώνει με τον συνεταιρισμό εργαζομένων commonspace μία εβδομάδα εκδηλώσεων γύρω από τις έννοιες του τοπίου, της δημοκρατίας, της βιωσιμότητας, και του αστικού πρασίνου, μέσα από τη συνομιλία δύο έργων, στις 24/5 - 31/5


Λίγα λόγια για τα έργα


Το OLA - Democratic Landscape Transformation: Towards an Open Landscape Academy είναι έργο χρηματοδοτούμενο από το “2022 Erasmus +” το οποίο πραγματεύεται το άνοιγμα ενός διαλόγου για τη συμμετοχή και τη δημοκρατία στο τοπίο, μέσα στα Πανεπιστήμια, την έρευνα και τις διαφορετικές εμπλεκόμενες κοινότητες που δραστηριοποιούνται στον δημόσιο χώρο.


Δείτε περισσότερα εδώ


Το Urban Heat Watch είναι ένα ερευνητικό έργο χρηματοδοτούμενο από το “Πράσινο Ταμείο” που στοχεύει να λειτουργήσει ως παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου και Κλιματικής Ανθεκτικότητας. Συντονιστής δικαιούχος είναι το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Σχολή Επιστημών των Φυτών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εταίρο την Περιφέρεια Αττικής.


Δείτε περισσότερα εδώ



*Οι εκδηλώσεις και το εντατικό σεμινάριο θα υλοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα.

**Παράλληλη έκθεση φοιτητών/τριων του διετούς ΠΜΣ "Αρχιτεκτονική Τοπίου" του ΤΕΦΠ του ΓΠΑ με τίτλο "Fresh perspectives in Landscape Architecture".



Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα των επί μέρους εκδηλώσεων

65 Προβολές

Komentar


bottom of page