top of page

Τα Νέα Μας

  • commonspace

WEST ATTICA FAIRVILLE LAB Κάλεσμα για Συμμετοχή

Ο βασικός πυρήνας του έργου Fairville: Facing Inequalities and democratic challenges through Co-production in Cities (HORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-01, Grant Agreement N°101094991) είναι η αποτύπωση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ανισοτήτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις. Στόχος είναι η δράση γύρω από αυτά τα ζητήματα σε διάφορα αστικά περιβάλλοντα με άξονα την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και τη συμπαραγωγή γνώσης και προτάσεων πολιτικής.

Το έργο εστιάζει σε αστικές περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές δομές όπως υγεία, μετακινήσεις, εκπαίδευση, στέγη κλπ., στις οποίες εντοπίζονται και εκδηλώνονται χωροκοινωνικές ανισότητες σε διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας. Η ιδέα ότι οι αστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πολιτικές δεν θα πρέπει να γίνονται "για" τους/τις κατοίκου αλλά "μαζί" τους είναι το κέντρο του έργου. Ο κοινωνικός, οικονομικός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός είναι πιθανός μόνο μέσα από τέτοιες ουσιαστικά δημοκρατικές πολιτικές.

Στο πλαίσιο του έργου οικοδομούνται 9 Fairville Labs σε χώρες της Ευρώπης και σε 2 περιοχές στην Αφρική, που θα λειτουργήσουν ως κοινότητες και πεδία διερεύνησης και δράσης για τη συμμετοχή των πολιτών και την επίτευξη χωροκοινωνικής δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, το έργο υλοποιείται με συνεργάτες από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αγγλία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο και τη Σενεγάλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website του έργου.


Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Fairville Lab επικεντρώνεται στην Δυτική Αττική, μια περιοχή με οξυμένα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα και πολλαπλές προκλήσεις. (West Attica Fairville Lab). Βασικός στόχος είναι η διερεύνηση των χωροκοινωνικών ανισοτήτων στις διαφορετικές περιοχές και γειτονιές της Δυτικής Αττικής, η χαρτογράφηση και η χωρική τους αποτύπωση καθώς και η δημιουργία ενός δικτύου ενεργών τοπικών κοινοτήτων που θα αναλαμβάνουν δράση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων ανισοτήτων.

Με σκοπό την οικοδόμηση της κοινότητας του West Attica Fairville Lab αλλά και τη συλλογική διαμόρφωση των μελλοντικών δράσεων και εργαστηρίων αυτής, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όσες και όσους κατοικούν και/ή εργάζονται στην περιοχή ή εμπλέκονται με την Δυτική Αττική μέσω ερευνητικής, καλλιτεχνικής ή ακτιβιστικής δράσης.


Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:



8 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page