top of page

Τα Νέα Μας

  • info614352

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Έγινε ενημέρωση: 13 Σεπ 2021

To Εργαστήριο Χωροταξικού, Αστικού και Περιβαλλοντικού Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την Κλιματική Αλλαγή (Participatory Lab) σε συνεργασία με το Ευρω-μεσογειακό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή (CMCC) διοργανώνει ένα θεματικό εργαστήριο για την ενίσχυση της γνώσης και την προώθηση του διαλόγου μεταξύ επαγγελματιών, φοιτητών/τριων και ερευνητών/τριων σχετικά με την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή. Στο επίκεντρο θα βρεθούν πρακτικές, εφαρμογές και εργαλεία.


Ανοιχτή εκδήλωση, 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:00


Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα σύγχρονα και διαθέσιμα μοντέλα και εργαλεία για:


- τη μελέτη και αξιολόγηση των υφιστάμενων και μελλοντικών κλιματικών συνθηκών σε αστικές περιοχές

- την εκτίμηση των αντίστοιχων επιπτώσεων



Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα εξοικειωθούν με τους απαραίτητους βασικούς όρους και έννοιες, με στόχο την υποστήριξη σύνταξης σχεδίων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε αστικές περιοχές, καθώς και τον προσδιορισμό κατάλληλων μέτρων και δράσεων. Θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα από τον Ελλαδικό χώρο, με έμφαση στην Περιφέρεια Αττικής.


Η εκδήλωση θα είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλήρως κατανοητή από όποιον/-α διαθέτει βασικές γνώσεις για την κλιματική αλλαγή.


Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εκπαιδευτική διάλεξη από την κ. Mercogliano Paola, ερευνήτρια του Ιδρύματος CMCC και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετέχει η κ. Σπυριδούλα Ντεμίρη, διαχειρίστρια του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR για το Πράσινο Ταμείο και μέλος της ομάδας παρακολούθησης έργων κλιματικής αλλαγής του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Πράσινου Ταμείου. Σημειώνεται ότι η κ. Ντεμίρη παρακολουθεί την πρόοδο του έργου participatory LAB εκ μέρους του Πράσινου Ταμείου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα είναι στα αγγλικά.


Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σας καλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής.


Το έργο "participatory LAB" χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 3: Συμμετοχικότητα Πολιτών «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2020».





214 Προβολές
bottom of page