top of page

Τα Νέα Μας

  • info614352

Πιλοτική Εφαρμογή: Αστική Θερμική Νησίδα και Δημόσιοι Χώροι. Εργαστήριο: Η γειτονιά μου στον καύσωνα

Η Αστική Θερμική Νησίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του πυκνά δομημένου χώρου. Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο έχουμε αυξημένες θερμοκρασίες, τόσο κατά τη μέρα όσο και τη νύχτα, σε σύγκριση με τη θερμοκρασία των περιαστικών και αγροτικών περιοχών.


Το εργαστήριο "Η γειτονιά μου στον καύσωνα" ανήκει στην Πιλοτική Εφαρμογή «Αστική Θερμική Νησίδα (ΑΘΝ) και Δημόσιοι Χώροι» του έργου participatory LAB που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο: "Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες".


Απευθύνεται σε κατοίκους ή επισκέπτριες/ες της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, με σκοπό να συλλέξουμε στοιχεία για το πως βιώνουν οι πολίτες τον καύσωνα, τους καλοκαιρινούς μήνες. Επικεντρώνεται στις γειτονιές της Κυψέλης, του Ελαιώνα, της Νέας Σμύρνης-Καλλιθέας, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.


Μπείτε εδώ


Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Κάνουμε εγγραφή και συνδεόμαστε με τα στοιχεία μας

  • Από την καρτέλα «Θέλω να συμμετέχω» επιλέγουμε «Αστική Θερμική Νησίδα (ΑΘΝ) και Δημόσιοι Χώροι»

  • Προχωράμε στην επιλογή «Συμμετέχω»

  • Συμπληρώνουμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο "Η γειτονιά μου στον καύσωνα"


> Παρακαλούμε απαντήστε μόνο για τις περιοχές όπου έχετε βιωματική γνώση, π.χ. ζείτε, εργάζεστε, επισκέπτεστε συχνά. > Η εφαρμογή λειτουργεί σε σταθερό υπολογιστή ή laptop > Αν έχεις ήδη απαντήσει μπορείς να δεις ή να αλλάξεις τις απαντήσεις σου!


Χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια; Στείλε mail στο info@commonspace.gr ή κάλεσε στα 2130434085 και 6946335602 καθημερινές 10-6!

44 Προβολές
bottom of page