top of page

Αστική Θερμική Νησίδα & Δημόσιοι Χώροι

shutterstock_1668293104.jpg

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του η ζέστη!

Η Αστική Θερμική Νησίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του πυκνά δομημένου χώρου. Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο έχουμε αυξημένες θερμοκρασίες, τόσο κατά τη μέρα όσο και τη νύχτα, σε σύγκριση με τη θερμοκρασία των περιαστικών και αγροτικών περιοχών.

Το εργαστήριο "Η γειτονιά μου στον καύσωνα" ανήκει στην Πιλοτική Εφαρμογή «Αστική Θερμική Νησίδα (ΑΘΝ) και Δημόσιοι Χώροι» του έργου participatory LAB που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο: "Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες". 

Απευθύνεται σε κατοίκους ή επισκέπτριες/ες της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, με σκοπό να συλλέξουμε στοιχεία για το πως βιώνουν οι πολίτες τον καύσωνα, τους καλοκαιρινούς μήνες. Επικεντρώνεται στις γειτονιές της Κυψέλης, του Ελαιώνα, της Νέας Σμύρνης-Καλλιθέας, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.

Μπείτε στην πλατφόρμα

Προηγουμένως μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης στο σχετικό βίντεο.

 

  • Παρακαλούμε απαντήστε μόνο για τις περιοχές όπου έχετε βιωματική γνώση, π.χ. ζείτε, εργάζεστε, επισκέπτεστε συχνά.

  • Η εφαρμογή λειτουργεί σε σταθερό υπολογιστή ή laptop.

  • Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια; Στείλτε mail στο info@commonspace.gr ή καλέστε στα 2130434085 και 6946335602 καθημερινές 10-6!

 

 

Ωστόσο θα πραγματοποιηθεί ένα δια ζώσης εργαστήριο, το Σάββατο 10 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη (στην συμβολή με την οδό Επτανήσου). Θα σας περιμένουμε από τις 10:30-13:30 να χαρτογραφήσουμε τις επιπτώσεις του καύσωνα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η εκδήλωση και η συμμετοχή στο εργαστήριο εκτυλίσσονται στα πλαίσια της ημέρας δράσεων στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη για τα ΚΟΙΝΑ με γενικό τίτλο:

Τι “Κοινό” έχουμε;

Μπορούμε να συλλάβουμε μια άλλη πόλη από αυτήν που ξέρουμε μέχρι σήμερα, μια πόλη που παράγεται από τους ίδιους τους κατοίκους της;

Με αφετηρία ένα λογοπαίγνιο γύρω από το Κοινό, θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα εγχειρήματα και ομάδες της πόλης, ιδέες και πρακτικές, αλλά και να φανταστούμε νέους τρόπους κοινωνικής ζύμωσης και οικειοποίησης του δημόσιου χώρου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ

bottom of page